10 Haziran 2012 Pazar

Fiat Linea Dizel & Manuel

Bu haftaki test aracı, geçtiğimiz ay yenilenen Fiat Linea. Yuvarlaklaşan hatları, değişen iç ve dış dizaynı ile araç kişilik olarak şirket arabası imajından aile arabasına dönüş yapmış. Bu haliyle ailelerin tercihi olmaya aday bir otomobil.


Dış Donanım




Dış donanımda yuvarlaklaşan hatlar dikkat çekiyor. Yuvarlaklaşan hatlar, aracı daha sevimli yapmış.  Ön taraftaki krom çizgiler aracın ilk bakışta ilgi çekmesini sağlıyor. Renk seçeneklerinden test aracı rengi olan "Derin Bordo" da şık bir renk olmuş.




İç donanım

İç donanımda orta konsolda ciddi farklılık hissediliyor. Daha önceden Punto Evo'da, şimdi Punto'da kullanılan zarif ve prestijli parlak siyah konsol kullanılmış. Orta konsoldaki çift bölgeli klima da ayrı bir konfor sağlıyor; sürücü ayrı, yolcu ayrı sıcaklık derecelerinde klimadan faydalanabiliyor. Ayrıca ön konsolun sağındaki bej kaplama zıt renklerin sağladığı kontrast ile dikkat çekiyor. Videodan iç&dış taraftaki yenilikler ve sürüş hakkında bilgiler edinebilirsiniz.


Motor & Sürüş keyfi

Fiat Linea 3 ayrı motor tipi ile tercih edilebiliyor. 1 adet 77 hp'lik benzinli motor, 1 adet 95 hp'lik dizel motor ve 1 adet 105 hp'lik dizel motor.  Dizellerin yakıt tüketimi 100 km'de ortalama 4-5 lt arasında. Benzinli araç tüketimi de 100 km'de 6 lt civarında. Aile araçları için uygun tüketimler diyebiliriz. 3 motor için de manuel şanzıman tercih edilebiliyor. Konforuna düşkün aile babaları için otomatik bir motor seçeneği de getirmek daha iyi olabilirmiş.

Aracın fiyatlarını aşağıda paylaşıyorum



Detaylı teknik özelliklere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz


http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/yenilinea.aspx





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder