29 Nisan 2012 Pazar

Demir Bükey Akademi


Demir Bükey Akademi


Yine bir Pazar sabahı uyuyup dinlenmek yerine trafikte zorlu koşullar altında nasıl daha az tehlike ile karşı karşıya kalırım ve nasıl daha az hasarla kurtarımı görebilmek için Demir Bükey Akademi’de defansive sürüş teknikleri eğitimi aldım. Kimse bu eğitimden nasıl eve 1 saatte değil de 45 dakikada eve dönebilirimi öğrenebilme peşinde olmasın. Aslında tam tersine bu eğitim 1 saatte eve ulaşılıyorsa dikkat edilerek ve daha az tehlikeye maruz kalmaya çalışarak 1 saat 15 dakikada eve dönmenizi sağlıyor. Ama herhangi bir terslik olmadan…




15 Nisan 2012 Pazar

Honda Civic HB 1.4 lt. (i-Shift)


Honda Civic HB 1.4 lt. (i-Shift)


Honda Civic Hatchback 2006’da büyük bir kasa değişikliği yaşadı. ilk yeni kasa çıktığında  Türkiye'ye 1.8 lt. motor ile gelmesi çok ciddi talihsizlik oldu. Normalde Hatcback modellerin sedan modellerden daha ucuz olmasına rağmen 1.8 lt. motora sahip olduğu için vergi nedeniyle pahalı geldi. Tabi 140 beygirlik motorun çekiciliği tutarın önüne geçmiş olabilir. Artık 1.4 lt. motor sayesinde vergi avantajı ile Honda Civic HB daha uygun konumda. Tabi 140 beygir yerine artık 100 beygir.




8 Nisan 2012 Pazar

Hyundai i30



Hyundai i30 Mart 2012’de piyasaya çıktı. Çıktığından beri ilgi çekiyor ve Gitgide Hyundai marka algısının insanlar üzerindeki etkisini değiştirmeye zorluyor. Aslında sadece i30’la değil; Hyundai peşpeşe lanse ettiği ix35, Accent Blue ve Elantra ile bu çalışmayı yapıyor. Yeni i30 da gerek işçilik kalitesi ile, gerek plastik kalitesi ile gerekse de rakiplerine göre daha düşük fiyata sunduğu iştah kabartıcı donanımı sayesinde bu çalışmanın etkili bir parçası olacağa benziyor.