10 Eylül 2012 Pazartesi

Alfa Romeo Giulietta

Bu hafta tüm bakışları üstüne çeken tasarımlı, 1,4 lt'de 170 hp güç üreten Alfa Romeo  Giulietta konuğumuz. 
Aracın sadece çelikten, alaşımdan yapılmadığını, aracın bir ruhu olduğunu Giulietta açık bir şekilde kanıtlıyor.

Facebook sayfasını Like ederek düzenli testlerin bilgilerini alabilirsiniz

http://www.facebook.com/AracTestZamani





Dış Tasarım





Önden baktığınızda yanındaki tüm araçlar yerine kendine baktırıyor. Led gündüz farları araca inanılmaz bir ruh katmış. Alfa Romeo'yu Alfa Romeo yapan özelliklerden biri olan plakanın yanda duruşu Giulietta'da da kullanılmış.











17 inç çelik alaşımlı jantlar çok hoş. Hızlı giderken de jantların görünümü araca hırs katıyor. Yine Alfa Romeo'yu Alfa romeo yapan özelliklerden biri olan arka kapı kolu Giulietta'da da gizli tutulmuş. Krom renkli ön kapı kolu ve dikiz aynaları prestijli görünüm katmış. Jantlar arasından gözüken kırmızı frenler araca sportiflik katıyor.








Arkada ortaya doğru birleşen cam, kullanım sırasında görüşü azaltsa da aracın ilgi çekmesini sağlıyor. Krom kaplı egzozdan bir de sağ tarafta olsaydı da çift egzoz çok yakışmış diyebilseydim.
Aracın arka tarafı, ön tarafa göre daha gösterişsiz olsa da genel olarak dış tasarım çok hoş. 






İç Tasarım


Gösterge tablosu rahat okunabiliyor. Guilieta ilk çalışırken kadranlar baştan sona gidip gerli geliyor. 
3 boğumlu direksiyon da gayet iyi. Sadece Fiat grubunda kullanılan tuş takımı yerine Alfa grubuna ait bir tuş takımı olsaymış.  Orta konsolda kullanılan parlak döşeme elit hava katmıi. Çift bölgeli otomatik klima kullanışlı.










500 lt bagaj sınıf için yeterli. Arka koltuktan bagaja erişerek yolculuk anında bagajdan eşya alınabiliyor.







Motor & Sürüş Keyfi & Yakıt Tüketimi 

1.4 lt'lik Test aracı 170 hp gücü ile 250 Nm tork üretebiliyor. Bu da aracın 0-100 hızlanmasını ve ara hızlanmalarını son kullanıcı için zevkli hale getiriyor. Gaza bastığınızda homurdanan motor TCT şanzımanda hızlıca vitesi küçülterek yüksek devirlere anında ilerliyor.

Yakıt tüketiminde sürekli yüksek devir ve ara hızlanmada aracı zorladığınızda doğal olarak yakıt tüketimi artıyor. Fabrika verilerinde 100 km'de ortalama 5,8 lt benzin tüketimi oluyor. Ben şehir içinde kullandım aracı ve 8.0 lt civarında tüketim oldu. Aslına bakarsanız benzinli araçta 250 Nm tork üreten 170 hp'lik bir araç için 8.0 lt tüketim bile çok iyi. 

Teknik verilere adresten ulaşabilirsiniz.

http://www.alfaromeo.com.tr/tr/cmstr/documents/giulietta/teknik_ozellikler.pdf

Fiyat listesine adresten ulaşabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder