27 Ağustos 2012 Pazartesi

Mitsubishi Asx


Bu hafta Mitsubishi'nin SUV sınıfı temsilcilerinden ASX konuğumuz. 1,8 litre - 116 hp, 4x4 yürüyen aksamlı ve Intense donanıma sahip Asx testini bloğumdan takip edebilirsiniz.

TEST DRIVER facebook sayfasını Like ederek sürekli güncel testlere ve bilgilere ulaşabilirsiniz

http://www.facebook.com/AracTestZamani



Yorumlarımı paylaştığım videoyu izleyebilirsiniz.



Dış donanım:




İlk bakışta yüksek duruşlu, ağıza benzeyen krom kaplı ön taraf sizi etkisi altına alıyor. Hafif yere bakan kromlar, krom kaplı sis farları, çıkıntılı kaputu ile ASX sportiftiğini yansıtıyor. 







Yan tarafta geniş yan aynalar yolculuk anında görüş açınızı genişletiyor. Intense donanımdaki 17 inçlik jantlar çok şık. 

Karartılmış arka camlar dışardan prestijli bir görüntü sağlarken, iç tarafta da güneşi keserek rahat bir yolculuk sağlıyor.








Arka tarafta tasarımcılar ASX'in sıkıcı olmaması için ellerinden geleni yapmışlar. Ancak egzozda ve arka lambalarda krom kullanılsa daha da iyi olabilirmiş.






İç Donanım:


Ön taraf, diğer Mitsubishi modellerinden alışkın olduğumuz şekilde. 3 kollu sportif direksiyon, şık gösterge tablosu, yol bilgisayarı, cruise sistem, deri koltuklar 4x4 araçta standart. Orta konsol 4x4 segmentteki ASX için çok daha şatafatlı ve parlak döşemeler içerseymiş süper olurmuş. Aracı tercih ederseniz mutlaka navigasyon ve geniş ekran öneririm.





ASX'e led aydınlatmalı cam tavan çok farklı bir hava katıyor.  


ASX'e led aydınlatmalı cam tavan çok farklı bir hava katıyor.  

Sürüş Keyfi & Motor & Yakıt Tüketimi

Genel olarak kullanım, park kolaylığı, görüş açısı, hızlanma, ara hızlanmalarda başarılı. Anahtarsız, start&sttop tuşu ile çalıştırılan ASX'te standart olarak park sensörü olması gerekirdi bence. Aracı tercih ederseniz sıkışık ve dar park alanları için mutlaka park sensörü taktırmanızı öneririm. 

1,8 lt 116 hp'lik motor 300 Nm tork sayesinde kullanıcısına hızlı tepkiler verebiliyor. Dizel araç 6 ileri vitesli. Keşke otomatik tercihi olabilseydi. 4x2 benzinli araç da 5 ileri vitesli.  Ne yazık ki onda da otomatik tercihi yapılamıyor.

Yakıt tüketimi  fabrika verilerinde 100 km'de karışık olarak 5,1 lt  motorin gözüküyor. Benzinli tercih edildiğinde de fabrika verilerinde 100 km'de karışık olarak 5,6 lt  benzin gözüküyor.

Fiyatlar benzinli araçta 57.000 TL ile 66.000 TL arasında  değişirken dizel araçta 4x4 olduğu için 105.000 TL'ye çıkıyor.

Teknik bilgiler için 

http://www.mitsubishi-motors.com.tr/modeller/asx

Fiyatlar için

http://www.mitsubishi-motors.com.tr/fiyatlar







1 yorum: