30 Mart 2012 Cuma

MINI COUNTRYMAN

MINI COUNTRYMAN

Sizin için trafikte hafif yağmurlu bir havada Mini Countryman test ettim.


Mini'de 3 adet donanım seviyesi var; Salt, Pepper, Chili. Test aracı pepper donanımında, otomatik vites, 1.6 lt, 122 beygirdi. Araç kendi segmentini oluşturmuş ve rakip olarak sadece bu segmentte Nissan Juke'u karşısına alan bir araç. Countryman'a bindiğiniz anda sizi saran spor koltuklar, hakim oturuş pozisyonu ve gaza bastığınızda homurdanarak kendini öne atan motor kendinizi ayrıcalıklı hissetmenizi sağlıyor.









Araç sıkışık trafik şartlarına, park etmeye, hatta karlı, yağmurlu hava şartlarına gayet uygun. BMW'nin de kullandığı DSC  (Dinamik Denge Kontrolü) ve DTC (Dinamik Çekiş Kontrolü) sayesinde kalkışlarda, anlık slalomlarda aracı dizginleyerek dengede tutuyor. EURO NCAP'ten 5 yıldızlı Countryman, Testte sağa, sola meyilli yokuş çıkarken hafif yağmurlu zeminde araç ivmelenirken kesinlikle kaymıyor, tam aksine homurdanarak yola daha da tutunuyor. Bu sayede aracın sahibine daha da bir güven veriyor.



Araçta kafalarda soru işareti bırakan tek yer bagaj kapağı ve bagaj büyüklüğü. Ellerde poşetlerle bagaj kapağını açmak zor olacaktır. Açtıktan sonra da yükleme eşiğinin yüksekte olması ve bagajın küçüklüğü tek parça eşya taşımak için zorlayıcı. Tabi poşetleri yere bırakabiliyorsanız, ve günlük hayatta çok bagaj ihtiyacınız olmuyorsa Countryman bu aşamayı da kolayca atlatacaktır.




Test sonrasında test ettiğim araç özelliklerinde bir aracı sipariş etmeye kalktığımda 2 ayda alabileceğimi öğrendim. Sonuçta otomatik araçlarda diğer markalarda da 1-2 ay gibi bir süre ekleniyor. Mini'nin 3 donanım seviyesi dışında opsiyon listesi hayli kabarık. Kol dayamadan, renkler, döşeme seçimleri, süspansiyon seçimlerine kadar en ince ayrıntısına kadar aracınızı oluşturabiliyorsunuz. Tabi daha özellikli, daha fazla opsiyonlu bir araç seçmek isterseniz beklenmesi gereken süre artacaktır. Aracın teknik özelliklerini ve fiyatlarını paylaşıyorum







2 yorum:

  1. Araç pahalı maalesef olmasa özellikleri yerinde görüyor. Kalite /performans olarak dşününce daha iyi modeller var diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Standart donanımda aracın içi bana biraz boş gelmişti. Aynen BMW gibi donanımlar arttıkça fiyat da oldukça yükseliyor.

    YanıtlaSil