6 Mayıs 2012 Pazar

BMW 1


BMW 1

Ekip arkadaşlarımdan Deniz’e aracını Taksim trafiğinde test etmeme izin verdiği için teşekkür ederek BMW 1 testimi sizlerle paylaşıyorum. Tabi co-pilotum Alp’i de unutmamak lazım. J  




Donanım:

Araç, içine ilk oturduğunuzda sizi saygıyla karşılıyor . Ele oturan direksiyon ve sizi saran koltuklarıyla sahibine adeta “Hoş geldin” diyor. Araç ilk çalıştığında direksiyon sert gibi gelse de gaza dokunulduğu anda yumuşacık oluyor.  Genelde iDrive'ın kullanım zorluğundan bahsedilir, ama gayet basit ve mantıklı aslında. Hemen uyum sağlayabiliyor insan. iDrive’da en çok ilgimi çeken kısım: aracı daha yakından tanımak için kullanılabilecek ya da arıza durumunda neler yapılabileceğini gösterebilecek yazılımın olması. 



Motor:

Arkadan itişli araç gazın tepkilerine çok hızlı cevap veriyor. Çekiş nedeniyle anlık hızlanmalarda direksiyon hakimiyeti sağlanamazsa arka taraf sağa sola atıyor. Tabi bu zevki yaşamak istiyorsanız ESP’yi devre dışı bırakmanız lazım. ESP devredeyken araç hızlıca kendini toparlıyor.





Boyutlar:


Aracın önü biraz uzun.  Dönerken, dar virajlarda pek emin olamıyorsunuz. Ama zamanla araca alışıldıkça sorun kalmayacaktır. Arka koltuklardaki diz mesafesi yeterli ve arka tarafta 3 kişi rahatça oturabilir. Bagaj biraz daha büyük olabilirdi. Motorun uzunluğu bagajdan çalmış büyük ihtimalle.





Teknik özellikler ve baz model fiyatlarını aşağıda paylaşıyorum.







1 yorum: