21 Eylül 2012 Cuma

Bebek Haklı...

Bebek Haklı Toyota uzun zamandır yeni bir spor otomobil çıkarmıyordu. Sonunda beklenen oldu ve Toyota GT86 yollara çıktı.  Bu otomobile sahip olmak şehirde kullanabileceğiniz bir yarış otomobiline sahip olmak gibi.

Peki siz bu otomobili ne zaman kullanacaksınız? Çocuğunuza kalırsa hemen. Kendisi öyle söylüyor. bebekhakli.com’da... Üstelik GT86’yı da armağan ediyor.

Ziyaret etmek isterseniz: Bebekhakli.com

Bir bumads advertorial içeriğidir.

10 Eylül 2012 Pazartesi

Alfa Romeo Giulietta

Bu hafta tüm bakışları üstüne çeken tasarımlı, 1,4 lt'de 170 hp güç üreten Alfa Romeo  Giulietta konuğumuz. 
Aracın sadece çelikten, alaşımdan yapılmadığını, aracın bir ruhu olduğunu Giulietta açık bir şekilde kanıtlıyor.

Facebook sayfasını Like ederek düzenli testlerin bilgilerini alabilirsiniz

http://www.facebook.com/AracTestZamani

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Mitsubishi Asx


Bu hafta Mitsubishi'nin SUV sınıfı temsilcilerinden ASX konuğumuz. 1,8 litre - 116 hp, 4x4 yürüyen aksamlı ve Intense donanıma sahip Asx testini bloğumdan takip edebilirsiniz.

TEST DRIVER facebook sayfasını Like ederek sürekli güncel testlere ve bilgilere ulaşabilirsiniz

http://www.facebook.com/AracTestZamani


12 Ağustos 2012 Pazar

Toyota Auris D-4D

Toyota, Corolla HB'den sonra Auris'i lanse etti. Oturaklı duruşu, derli toplu iç mekanı, tutumlu motoru olan Toyota Auris hakkındaki video, görsel ve yorumlarımı takip edebilirsiniz.

http://www.facebook.com/AracTestZamani


6 Ağustos 2012 Pazartesi

Fiat Punto 1.4 lt. 105 hp. Multiair

Grande Punto ve Punto Evo'dan sonra Fiat, Punto'yu lanse etti. Araç, compact yapısı ile her şeyi içinde bulunduran yetenekleri ile ilgi çekiyor.

TEST DRIVER facebook sayfasını Like ederek sürekli güncel testlere ve bilgilere ulaşabilirsiniz

http://www.facebook.com/AracTestZamani

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Mitsubishi Lancer Sedan 2012




Onun 95 yıllık otomobil üretim geçmişi var. O 300 rallilik geçmişe hakim. O bir Japon klasiği. O bir Mitsubishi Motors modeli...
















Bu haftaki test aracı Mitsubishi Lancer Sedan. Spor tasarımlı, kullanışlı iç mekanlı, performanslı motor ve motor performansına göre düşük yakıt tüketimli Lancer'i test ettim.










16 Temmuz 2012 Pazartesi

Adrenalin... Kaldığı Yerden: Toyota GT86

Toyota’nın 50 yıllık spor otomobil birikimini, heyecan verici tasarım özellikleri ve üstün sürüş keyfiyle birleştiren Toyota GT86 Türkiye’de!

Spor otomobilde tutkunun yeni adı olan arkadan itişli Toyota GT86, sürücüsü ile bütünleşerek gerçek, saf ve eğlenceli sürüş keyfini garanti ediyor. Dünyada sadece Toyota’da sunulan önden yatay (boxer) motor ve arkadan itiş özelliklerinin hayat bulduğu sürücü odaklı Toyota GT86, aynı zamanda dünyanın en kompakt 4 kişilik spor otomobili olarak tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Toyota GT86, yere yakın olan ağırlık merkezi ve aerodinamik tasarımıyla heyecan ve sürüş keyfi arayanlara hitap ediyor.

Toyota GT86 ultra hafif gövdesi, kompakt 4 kişilik tasarımı, mükemmel dış tasarımı ve içeride ayrıntılara verilen önem ile sürüş keyfini en üst seviyede yaşatırken, spor otomobil zevkini de geniş kitlelerin erişimine sunuyor. Toyota’nın D-4S teknolojisiyle üretilen 2,0 lt atmosferik boxer motoru ile 200 HP güç ve 205 Nm tork sunan GT86, 6 ileri otomatik vites modellerinde 7,1 lt/100 km yakıt tüketimi ve 164 g/km CO2 salımı ile ekonomik ve çevre dostu sürüşe verdiği önemi de ortaya koyuyor. GT86’da ayrıca ABS ve devre dışı bırakılabilen VSC ile GT86’nın üstün aerodinamik özellikleri sayesinde sürücüler kişisel sürüş kabiliyetlerini ortaya çıkarma fırsatını da bulabiliyorlar. GT86’da sunulan VSC SPORT seçeneği ise dengeden ödün vermeden aracın dinamik sınırlarının keşfine imkan tanıyor.

Toyota GT86 İstanbul Park’ta yapılan lansmanla Türkiye’de satışa sunuldu. Toyota GT86’nın turuncu, kristal siyah, saten beyaz ve şimşek kırmızı olmak üzere 4 farklı renk seçeneği bulunuyor.

Toyota GT86’yı daha yakından keşfetmek için www.adrenalinkaldigiyerden.com adresini ziyaret edebilirsiniz.



Tüm yeniliklerden anında haberdar olmak için Toyota’yı Twitter’dan takip edin: https://twitter.com/Toyota_Turkiye

Bir bumads advertorial içeriğidir.

12 Temmuz 2012 Perşembe

Peugeot 508


Bu haftaki test aracı, yeni Peugeot 508. Peugeot 407'den sonra orta üst seviye aracı olarak 508'i konumlandırdı. Araç Yuvarlaklak hatları, elit gözüken krom kaplamaları, geniş iç hacmi ile prestiji seven ailelerin tercihi olmaya aday bir otomobil.


4 Temmuz 2012 Çarşamba

Otobiyografiye Yeni Bir Bakış Açısı

Peter Schreyer’ı ekibine dahil ettikten sonra, ismini tasarım alanında da otomotiv dünyasının önde gelen isimleri arasına yazdıran Kia yeni ve oldukça keyifli bir Facebook uygulamasıyla karşımızda. Kiametre isimli uygulamayla otobiyografilere farklı bir bakış açısı kazandıran Kia, unutulmaz anılarınızı ve önemli deneyimlerinizi bir infografik üzerinde bir araya getirmenizi sağlıyor.

Uygulamaya katılmak için Kia sahibi olmak gerekmiyor. Önemli bulduğunuz, “hayatınızın Kiametre taşı” olarak gördüğünüz her şeyi ekleyebiliyorsunuz. Evlilikten çocuğa, iş değişiminden tatile, size yeni deneyimler kazandıran ve hayatınıza değer katan her şey kişisel posterinizde yer alabiliyor. Örneğin, bazılarınız için Peter Schreyer’ın Kia’ya katılması veya F1’in İstanbul ayağı da bu önemli deneyimler arasında olabilir.

Bütün bu deneyimler arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz ya da çıktısını alıp hayat hikayeniz olarak duvarınıza asabileceğiniz bir tasarıma dönüşüyor. Bu sayede geçmişe bir göz atıp anılarınızı hatırlama, hatta deneyimlerinize bağlı olarak gelecekte izleyeceğiniz yolu çizme olanağı bulunuyorsunuz.

Uygulamanın önemli özelliklerinden biri de beş kullanıcıya Seul seyahati kazandırması. Üç gün sürecek ve tüm masrafları Kia tarafından karşılanacak seyahatte, Kia’nın ilham kaynağı olan Kore kültüründen, teknolojinin hayata geçirildiği fabrika ve AR-GE merkezi gezisine kadar pek çok deneyim kazanmanız ve hayatınıza yeni Kiametre taşları eklemeniz mümkün.

Siz de Kiametre ile Seul seyahati kazanmak için tıklayın!

Bir bumads advertorial içeriğidir.



17 Haziran 2012 Pazar

Mercedes A serisi



Mercedes-Benz, Cenevre Otomobil Fuarı’ nda yeni A-Serisi’ni ilk kez tüm dünyaya tanıttı. 1 önceki A serisine göre daha yere yakın, daha sportif, daha cool hale geldi. 

10 Haziran 2012 Pazar

Fiat Linea Dizel & Manuel

Bu haftaki test aracı, geçtiğimiz ay yenilenen Fiat Linea. Yuvarlaklaşan hatları, değişen iç ve dış dizaynı ile araç kişilik olarak şirket arabası imajından aile arabasına dönüş yapmış. Bu haliyle ailelerin tercihi olmaya aday bir otomobil.

6 Haziran 2012 Çarşamba

Chevrolet Captiva LTZ

Bu hafta Chevrolet Captiva LTZ'yi test ettim. Çekimde bana destek olan ekip arkadaşım Ozan'a çok teşekkürler. 
Markanın artık Amerika'da çıkan tasarımları aynı şekilde Türkiye'ye getirebiliyor olması markanın elini güçlendiriyor. Captiva modeli de bunun en büyük örneklerinden...

27 Mayıs 2012 Pazar

Hyundai I20

Televizyon reklamlarını görür görmez sizin için Hyundai i20'yi test etmeye gittim. Markanın yakın geçmişte yaptığı "kaliteli" imajı üzerine oynama sürecinin i20'de etkisi olup olmadığına baktım. Hatta öğrendiğim bilgiye göre artık "Hyundai taksici arabası değildir" imajı için taksicilere yeni Accent Blue araçların LPG uyumlu olmadığı bilgisini veriyorlarmış. :)


20 Mayıs 2012 Pazar

Chevrolet Cruze HB 1.6 lt Otomatik






Bu hafta Chevrolet Cruze HB benzinli otomatik modelini test ettim. Tasarım, fonksiyonellik, bagaj hacmi, motor gücü olarak araç beklentileri karşılıyor. Altyapı ikizi Opel Insignia ve Opel Astra'ya göre fiyat avantajı ile ilginizi çekeceğini düşünüyorum.






13 Mayıs 2012 Pazar

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp DSG







Bu haftaki Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp DSG testimi videolar ile paylaşıyorum. VW Golf yerine daha uygun fiyata yakın teknoloji ve donanımları düşünenler varsa  Leon'a bakabilirler. 








6 Mayıs 2012 Pazar

BMW 1


BMW 1

Ekip arkadaşlarımdan Deniz’e aracını Taksim trafiğinde test etmeme izin verdiği için teşekkür ederek BMW 1 testimi sizlerle paylaşıyorum. Tabi co-pilotum Alp’i de unutmamak lazım. J  

29 Nisan 2012 Pazar

Demir Bükey Akademi


Demir Bükey Akademi


Yine bir Pazar sabahı uyuyup dinlenmek yerine trafikte zorlu koşullar altında nasıl daha az tehlike ile karşı karşıya kalırım ve nasıl daha az hasarla kurtarımı görebilmek için Demir Bükey Akademi’de defansive sürüş teknikleri eğitimi aldım. Kimse bu eğitimden nasıl eve 1 saatte değil de 45 dakikada eve dönebilirimi öğrenebilme peşinde olmasın. Aslında tam tersine bu eğitim 1 saatte eve ulaşılıyorsa dikkat edilerek ve daha az tehlikeye maruz kalmaya çalışarak 1 saat 15 dakikada eve dönmenizi sağlıyor. Ama herhangi bir terslik olmadan…




15 Nisan 2012 Pazar

Honda Civic HB 1.4 lt. (i-Shift)


Honda Civic HB 1.4 lt. (i-Shift)


Honda Civic Hatchback 2006’da büyük bir kasa değişikliği yaşadı. ilk yeni kasa çıktığında  Türkiye'ye 1.8 lt. motor ile gelmesi çok ciddi talihsizlik oldu. Normalde Hatcback modellerin sedan modellerden daha ucuz olmasına rağmen 1.8 lt. motora sahip olduğu için vergi nedeniyle pahalı geldi. Tabi 140 beygirlik motorun çekiciliği tutarın önüne geçmiş olabilir. Artık 1.4 lt. motor sayesinde vergi avantajı ile Honda Civic HB daha uygun konumda. Tabi 140 beygir yerine artık 100 beygir.




8 Nisan 2012 Pazar

Hyundai i30



Hyundai i30 Mart 2012’de piyasaya çıktı. Çıktığından beri ilgi çekiyor ve Gitgide Hyundai marka algısının insanlar üzerindeki etkisini değiştirmeye zorluyor. Aslında sadece i30’la değil; Hyundai peşpeşe lanse ettiği ix35, Accent Blue ve Elantra ile bu çalışmayı yapıyor. Yeni i30 da gerek işçilik kalitesi ile, gerek plastik kalitesi ile gerekse de rakiplerine göre daha düşük fiyata sunduğu iştah kabartıcı donanımı sayesinde bu çalışmanın etkili bir parçası olacağa benziyor. 





30 Mart 2012 Cuma

MINI COUNTRYMAN

MINI COUNTRYMAN

Sizin için trafikte hafif yağmurlu bir havada Mini Countryman test ettim.


Mini'de 3 adet donanım seviyesi var; Salt, Pepper, Chili. Test aracı pepper donanımında, otomatik vites, 1.6 lt, 122 beygirdi. Araç kendi segmentini oluşturmuş ve rakip olarak sadece bu segmentte Nissan Juke'u karşısına alan bir araç. Countryman'a bindiğiniz anda sizi saran spor koltuklar, hakim oturuş pozisyonu ve gaza bastığınızda homurdanarak kendini öne atan motor kendinizi ayrıcalıklı hissetmenizi sağlıyor.





24 Mart 2012 Cumartesi

LAND ROVER EXPERIENCE

LAND ROVER EXPERIENCE

Bir pazar sabahı haftanın tüm yorgunluğunu sabah 10-11'e kadar uyuyarak geçirmek yerine 7:30'da kalkıyorsunuz ve Kemerburgaz'a gidiyorsunuz. 


Önce yaklaşık yarım saatlik sunum ile teknik eğitim alıyorsunuz. Sahada araç başında da ufak bir eğitim sonrası araziye (Belgrad Ormanına) giriyorsunuz. biz toplamda 15 kişiydik, 5 araç ile yola çıktık. Her araca 1 adet  eğitmen ve 1 adet telsiz veriliyor. 1 eğitmen sürekli telsizden girilen çamurda, suda, ya da yokuş iniş çıkşta nasıl hareket edilmesi gerektiğini aktarıyor.